Fashion Freaks

Parijs – Mijn tips & tricks

1 april 2014 | 5 Comments

Dit artikel staat al heel lang op mijn to do lijstje. Als fervente bezoeker van de stad Parijs, vond ik het wel eens tijd worden om mijn favoriete plekjes met jullie te delen. Het is de bedoeling dat jullie dit artikeltje kunnen gebruiken (naast een toeristische gids) als jullie een trip naar de stad van de mode aan het plannen zijn.

In dit artikel overloop ik verschillende punten, zoals het boeken van de reis waarin ik mijn ervaringen deel met een aantal hotels en reismogelijkheden. Vervolgens vertel ik je meer over mijn favoriete toeristische plekjes en mijn favoriete musea. Het stukje “eten & drinken” is jammer genoeg niet erg uitgebreid maar ik heb wel een aantal restaurants die ik jullie graag wil aanbevelen! En als laatste is er nog het “shopgedeelte” (en waarschijnlijk ook het meest uitgebreide gedeelte) met mijn favoriete plekjes om te winkelen. Veel leesplezier!

Mijn vriend en ik hebben onze laatste reis naar Parijs gepland met Thomas Cook. Alles wat super goed verzorgd en dik in orde, dus ik wil dit reisbureau zeker aanraden! Maar net zoals in mijn gelijkaardige post over Madrid wil ik graag www.booking.com aanraden voor het zoeken van een geschikt hotel. Zorg ervoor dat je de locatie checkt en dat je in het centrum van Parijs zit en niet daarbuiten. Als je een hotel kiest, besef dan dat je niet kort bij alles kan zitten, maar gelukkig heeft Parijs een super goed metro netwerk dat je overal brengt waar je maar moet zijn. Voor ongeveer 13 euro kan je 10 tickets kopen (dit is goedkoper dan als je 8 of 9 tickets koopt). Om van België naar Parijs te reizen neem je best de Thalys. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je ticket is. Parijs is ook bereikbaar met andere treinen zoals de Eurostar (UK), de TGV (België) en Nederlandse toeristen kunnen ook reizen met de Thalys vanaf onder andere Amsterdam. Ik heb in Parijs al in veel hotels gelogeerd maar mijn all time favorite blijft toch Mercure Paris Voltaire Quartier Bastille. Mijn vriend en ik zijn daar al twee keer geweest: het personeel is super vriendelijk, het ontbijt is héérlijk en de kamers zijn super mooi en modern. Een ander hotel waar we zijn geweest is het Best Western Hotel Prince Montmartre. Ook bij dit hotel zijn de kamers modern en erg mooi ingericht, wat zeker niet bij alle hotels in Parijs het geval is.

Dit zou wel eens een lange paragraaf kunnen worden want er zijn ZOVEEL dingen die ik zou willen aanraden! Uiteraard zijn er de beroemde toeristische attracties zoals de Eiffel Toren en Montmartre. Mijn advies: bezoek ze zowel door de dag als ‘s avonds. Montmarte is één van mijn favoriete plekken in Parijs: het heeft echt die typische Parijse atmosfeer waar ik zoveel van houd! Wat betreft de Eiffel Toren zou ik zeggen: koop een ticketje om tot aan de top te gaan! Het is iets unieks en ik geloof dat iedereen dit zou moeten ervaren. In Montmartre vind je ook Sacré Coeur en Place du Têtre.

En of je Parijs nu bezoekt in de zomer of in de winter, je moet écht een bezoekje brengen aan Tuileries, het welgekende park van Parijs. Tijdens een koude dag is het super fijn om er gewoon door te wandelen en op een warme dag is het dé ideal plek om te zitten en te relaxen. Het enige wat je moet doen is ontspannen, achterover leunen in de leuke groene stoeltjes en om je heen kijken: naar de toeristen, de modieuze Parisiennes en het mooie gebouw van het Louvre.

De Notre Dame is tevens een van de bezienswaardigheden die je moet bezoeken. Dit is een van de meest populaire toeristische plekken en als je de kerk wil bezoeken ga je best ‘s ochtends groep om de file te vermijden…

Verder heeft Parijs ook een heleboel mooie bruggen die je prachtige uitzichten geven over de stad. Mijn drie favorieten zijn Pont des Arts (de brug met de duizenden hangsloten), Pont Alexandre III (de brug met gouden afwerking) en Pont Bir Hakeim (de brug die je ‘s nachts een geweldig zich over de Eiffel toren geeft).

Parijs heeft vele musea. Open één toeristische gids en je zult er veel informatie over vinden! Het uitkiezen van een museum hangt volledig af van je interesses. Mijn moeder bijvoorbeeld is een grote fan van het Louvre maar ik ben meer fan van het Museum van Moderne Kunst en Le Palais de Tokyo. En als je geïnteresseerd bent in mode, dan is “Musée de la Mode” dé plek om te bezoeken.

Voor lunch zou ik “Le titi qui tonne” willen aanraden, een gezellig restaurantje in Rue Tiquetonne. Hier kan je terecht voor een lekkere en betaalbare lunch. Zin in een heerlijke pizza? Ga dan naar Il Palazzo. Hiervan vind je er twee in Parijs: in Rue La Fayette 17 (Rive Droite) en Boulevard Saint-Michel 36 (Rive Gauche).

Als je wil shoppen in Parijs, dan zijn er vele plekken waar je naartoe kan. De Champs Elyssées is waarschijnlijk de meeste bekendste voor toeristen. Maar mijn persoonlijke favoriet is het niet: het is gewon te druk en te toeristisch. Mijn persoonlijke favorieten zijn Rue Tiquetonne en Rue Etienne Marcel. In deze straten (die langs elkaar liggen) vind je meer alternatieve winkels zoals Kiliwatch, Episode, Naf Naf, Diesel en Chez Maman.

Ongeveer 10 à 15 minuutjes wandelen ben je trouwens in “Le Marais“, één van de hipste wijken van Parijs! Hier vind je ook véél toffe winkeltjes en gezellige caféetjes. Mijn favoriete winkel hier is “Le Kilo Shop” waar je tweedehandskleding koopt per kilo!

In Parijs vind je ook veel shopping centra: je hebt bijvoorbeeld Les 4 Temps, Printemps en Lafayette. Voor high end merken kan je best naar de buurt van Rue du Faubourg-Saint-Honoré. Hier vind je onder andere Colette, Chanel, Miu Miu en veel meer.

Printemps en Lafayette worden vaak gezien als onbetaalbare winkelcentra, maar in Lafayette vind je ook betaalbare mode! Op één van de verdiepen vind je namelijk Urban Outfitters en Topshop terug. En in de buurt van Lafayette is het ook zeker de moeite: Monki heeft hier bijvoorbeeld een verkooppunten, Sephora vind je hier op elke hoek van de straat, net zoals H&M! Lafayette is trouwens ook een aanrader in de vroege ochtend, het personeel is er dan overduidelijk véél vriendelijker en veel behulpzamer… Dus als je van plan bent te gaan shoppen én een goeie service wil, ga dan van zodra dat de winkels open zijn ;) !

5 people are talking about “Parijs – Mijn tips & tricks

  1. Oh heerlijk! Ik waande me door al jouw tips weer even in Parijs, zeker omdat ik er net deze winter nog geweest ben! Natuurlijk kende ik als groot liefhebber van de Franse stad de meeste plekjes die je aanraadde al, maar ik heb ook zeker weer wat tips genoteerd in mijn Paris journal. Zo kende ik de Rue Tiquetonne en Rue Etienne Marcel nog helemaal niet en klinkt de Kilo Shop fantastisch! Een eettentje dat ik aan kan raden is trouwens TukTuk, een Thai die net geopend is, studentvriendelijke prijzen hanteert en nog heerlijk eten serveert ook! (Argh, nu wil ik weer gaan hoor Dorien! Zo’n fijne stad!)

  2. Wat ben ik blij dat ik dit artikel toevallig tegen kwam. Ik ga binnenkort naar Parijs en ik ben je super dankbaar voor deze tips! Ik ga waarschijnlijk alles bezoeken, ik ben al helemaal enthousiast, haha! Dankjewel! x

  3. Oh Paris… Ben er in de kerstperiode nog geweest, maar zou zo opnieuw willen vertrekken! Zeker dankzij jouw gids! Hou ik zeker bij!
    x

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>