Fashion Freaks

Valentina by Valentino

14 februari 2014 | 5 Comments

Vorige week kwamen er twee pakketjes binnen en één van die pakketjes zagen jullie al voorbij komen op de blog. Daar zaten namelijk mijn gouden sneakers in die ik bestelde bij de online shop van Torfs. En in het andere pakketje zat deze parfum: Valentina van Valentino. Ik houd van bloemengeuren en toen ik deze zag op Vente Exclusive heb ik wat research gedaan en het parfum vergeleken met een aantal van mijn andere parfums. Valentina heeft bijvoorbeeld gelijkaardige ingrediënten als het parfum Jimmy Choo van Jimmy Choo en J’Adore van Dior. Dit zijn twee parfums die ik regelmatig draag, dus ik besloot Valentino ook maar eens uit te proberen!

Valentina is geïnspireerd op de stad Rome. De geur is een combinatie van echte Italiaanse ingrediënten zoals bergamot uit Calabrië, witte truffels uit Alba, jasmijn, tuberoos, wilde aardbeien en oranjebloesem uit Amalfi. De basis bestaat uit cederhout, gecombineerd met amber. Deze ingrediënten vormen een klassieke maar toch ook moderne geur.

De geur doet mij denken aan een boeket witte bloemen, de jasmijn blijft zacht en op de achtergrond, waardoor de geur redelijk zacht wordt. De fruitige geuren (oranjebloesem en aardbeien) geven een zoete toets. De geuren van cederhout en amber kwamen pas na langere tijd boven.

Ook de flacon vind ik super: een mooie ronde vorm met daarop drie mooie, klassieke poederachtige rozen.

5 people are talking about “Valentina by Valentino

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>